Hampaiden ja suun tarkastus

 

Hampaiden ja suun tarkastus on hyvä tehdä säännöllisesti, pääsääntöisesti kerran vuodessa. Aina ei hoidon tarvetta huomaa itse. Esimerkiksi vanhojen paikkojen alla olevat reiät tai oireettomat juurenpään tulehdukset voivat yllättää. Mitä aikaisemmin ongelmat ehkäistään sitä helpompaa, nopeampaa ja edullisempaa on hammashoitosi. Tarkastuksessa tutkitaan hampaiden lisäksi myös limakalvot ja hampaiston yleinen toimivuus, kuluneisuus sekä esteettisyys ja muut mahdolliset toimintaan ja ulkonäköön liittyvät seikat.

 

Kutsumme sinut asiakkaanamme tarpeellisin väliajoin hammastarkastukseen, joten sinun ei tarvitse itse huolehtia käynnin ajankohdasta. Säännölliset määräaikaistarkastukset vähentävät riskiä odottamattomille yllätyksille hampaistossasi.

Hammaskiven poisto

 

Erityisesti hampaiden sisäpinnoille ja muutoin vaikeasti puhdistettaviin kohtiin muodostuu ajan myötä helposti hammaskiveä. Hammaskivi muodostuu helposti ilman minkäänlaisia oireita, vaikkakin yleensä ensimmäisiä oireita ovat ienten herkkyys ja pienet verenvuodot hampaiden ympärillä esimerkiksi syödessä.

 

Hammaskivi ärsyttää ienkudosta ja ajan myötä tuhoaa hampaiden kiinnitystä. Siksi sen säännöllinen poistaminen ja hampaiden pintojen puhdistaminen on tärkeä ennaltaehkäisevä toimenpide.

Hampaiden paikkaus

 

Reikiintynyt tai lohjennut hammas korjataan paikkaamalla. Hampaan paikkaamisessa käytetään materiaalina yleisimmin muovia, mutta muitakin vaihtoehtoja löytyy. Joskus esimerkiksi posliini tai kulta saattaa olla paras vaihtoehto hampaan paikkaukseen.

 

Hampaan paikkaus on nopea ja kivuton toimenpide. Kokeneet hammaslääkärit tekevät tarkkaa ja kestävää työtä, joten paikka on pitkäikäinen ja kestävä. Mikäli paikka tehdään hymysi alueelle, se on täsmälleen omien hampaittesi värinen ja huomaamaton.