Kun hammasta on vaurioitunut laajemmin, on joskus tarpeellista kruunuttaa kyseinen hammas. Jos hammasrivistöstä puutuu yksi tai useampia hampaita, voidaan tämä puutos korjata sillalla, joka sementoidaan pysyvästi viereisiin hampaisiin tällöin myös viereiset tukihampaat kruunutetaan.

Kruunuja ja siltoja tehdään useasta eri materiaalista, joiden ominaisuudet vaihtelevat esteettisyyden ja kestävyyden suhteen. Hammasvelhossa käytämme vain parhaita saatavissa olevia materiaaleja. Vastaanotollamme työskentelevät omat hammasteknikkomme.

Vaikka vastaanotolla tehdyt paikat kuten muovitäytteet, ovatkin tänä päivänä parempia, kauniimpia ja kestävämpiä, kuin ennen, niin joskus on tarpeen saada vielä esteettisempiä ja kestävämpiä paikkoja esimerkiksi alueille, jotka joutuvat kovaan purentarasitukseen ja/tai ovat esteettisesti näkyvällä paikalla. Keraamiset paikat ja kruunut valmistetaan tehdasvalmisteisista posliiniblokeista, jotka sorvataan vastaanotollamme tarkalleen oikeankokoisiksi ja muotoisiksi.

Usein hyvään lopputulokseen on useita vaihtoehtoja ja sen takia hoitosuunnitelma täytyy perustua huolelliseen tutkimukseen ja eri vaihtoehtojen selvittämiseen.